ORTHOPEDISCHE REVALIDATIE

Movero Vita is gespecialiseerd in orthopedische revalidatie

Movero Vita heeft zich gespecialiseerd in orthopedische revalidatie. Er vinden jaarlijks duizenden operaties plaats en een gespecialiseerd revalidatietraject is van essentieel belang om na een ongeval of operatie weer optimaal te kunnen herstellen. Met een juiste revalidatie herstelt u sneller, verkleint u de kansen op terugkomende klachten en heeft u dus op lange termijn de beste resultaten.

Wij zijn specialist in orthopedische revalidatie, d.w.z. revalidatie die volgt na een orthopedische ingreep. Wij werken nauw samen met specialisten in binnen- en buitenland en zorgen ervoor dat we u een optimaal zorg- en revalidatietraject aanbieden.

Het doel van de revalidatie is dan ook om uw mobiliteit, conditie en kracht te verbeteren. Samen met u stellen we een persoonlijk behandelplan op waarbij we rekening houden met uw behoeften en wensen.

“Better in, is better Out!”

Naast de revalidatie bieden wij u ook begeleiding vóór uw operatie. U heeft maar één lichaam en als u met een gezonder en fitter lichaam een operatie ingaat, herstelt u een stuk makkelijker en verlaagt u aanzienlijk het risico op problemen tijdens en na de operatie. We geven aandacht aan dit specifieke stukje zorg voor een operatie (prehabilitatie) en bieden u een programma aan om fit de operatie in te gaan met als doel uw beweeglijkheid, functionaliteit, kracht en conditie voor de operatie te verbeteren. Hiermee bouwt u een soort van buffer op die ervoor zorgt dat uw conditie en kracht minder dipt waardoor u na de operatie sneller herstelt. Daarnaast adviseren we u adequaat in wat u mag verwachten na de operatie, zodat u niet voor verassingen komt te staan.

Een operatie is een enorme aanslag op uw lichaam. De dag voor uw operatie loopt u nog gewoon rond en de dag erna kunt u soms niet eens meer uw bed uitkomen. Uit ervaring weten wij dat hoe sneller u weer uit dat bed en die stoel komt, hoe sneller u weer op uw oude niveau functioneert. Als iemand al vóór de operatie een hele slechte conditie heeft, wordt het vaker ook een stuk lastiger en belemmert dit uw fysieke opbouw en het algemene herstel.

Het is ook belangrijk om zo snel mogelijk te beginnen met revalideren om stijfheid en krachtsverlies tegen te gaan, maar ook om te weten hoe u adequaat met uw lichaam om moet gaan na de operatie. Neem daarom dan ook het liefste vóór uw operatie al contact met ons op om uw revalidatietraject te starten. We informeren u dan precies over de mogelijkheden en uw verwachtingen. Indien nodig geven wij u ook thuis de goede begeleiding die u nodig heeft om aan uw herstel te werken.

Leven is bewegen, bewegen is leven!

Movero Vita is uw specialist bij orthopedische revalidatie!

Uw lichaam verdient de beste behandeling

Neem contact met ons op